Барабан

РИТМОЛОГИЯ 

Ритъмът е фактор,
който определя всеки удар на сърцето ни,
всяка следваща глътка въздух, всяка крачка,

която правим, всяка дума, която произнасяме.
Ритъмът е в основата на нашето сътворение и е
неделим спътник в съществуването ни.

Online rhythm therapy1.png слайдер-Drum-Cirle-Libera2.jpg слайдер-Drum-Cirle-Libera3.jpg Rhythmology (2).jpeg слайдер-Drum-Cirle-Libera1.jpg Corporate Symphony site-slider.jpg Проект 'Добри в ритъма -- добри в уроците' слайдер за сайта.jpg #2.jpg 17388899_1453034344728147_7335068225085304309_o (1).jpg DSC04122.jpg Усмихни се - зарадвай някой другУсмихни се - зарадвай някой друг TEDx.jpg banner-b.jpg слайдер-Drum-Cirle-Libera.jpg AAEAAQAAAAAAAAKpAAAAJGRiOWNmMWYzLTQ5YzAtNDk0OC1iYjBhLThmYWU2NTFiOTEyNw.jpg

В хода на проекта беше направено проучване на ефекта и въздействието на ритъм сесиите чрез замервания на нагласите на представителите на целевите групи към използваната методология и на ефектите от работата посредством серия от интервюта с децата участници в ритъм сесиите (както и анализ на обратната връзка от тях), с представители на училищния колектив и местната общност.

За периода на отчета беше изготвен заключителния доклад-анализ. Той показва, че общата оценка за провеждането на сесиите, включваща работа на терапевтите, организация и атрактивност на проекта и оборудване в първите месеци след стартирането е 4,90, докато в края вече е 5,40 по шестобалната система.

Общата удовлетвореност от проекта в началото е 76%, а в края на проекта 100% от анкетираните посочват, че са удовлетворени от постигнатите резултати.  

В допълнение към изследването, направено от Сдружение ЛАРГО, екипът на проекта проведе изследване на база на обратните връзки, получени от участващите деца като преди всяка сесия измерваме емоционалното състояние на всяко дете, като му показваме „емоционална карта“ с 5 емотикона, за да определи като кое от тях се чувства в момента. Емотиконите започват от силно намръщено лице, до широко усмихнато, като за първото отчитаме една точка, а за последното 5 точки. Средните състояния са съответно 2 точки (леко намръщено/тъжно), неутрално (3 точки), леко усмихнато/щастливо (4 точки). След края на всяка сесия отново показваме картата на всяко дете и отново му задаваме същия въпрос.

 Емоционална карта Ритъм Карти Дъга

 

Средният входящ бал на „щастие/усмихнатост“ преди сесиите е 4.05, а след края на всички сесии е 4.48 (при максимален бал 5.00). Това представлява покачване с около 11%.  

По-значимо е подобрението при децата, които по някаква причина влизат в сесията с ниска емоционална самооценка – (първите три емотикона).

При тях от среден входящ бал от 2,25 – изходящият е 4.38 или 95% подобрение в емоционалното състояние на тези деца.

 

Регистрация

Регистрирай се за предстоящи събития и новини, свързани с дейността на Либера Институт!