Барабан

РИТМОЛОГИЯ 

Ритъмът е фактор,
който определя всеки удар на сърцето ни,
всяка следваща глътка въздух, всяка крачка,

която правим, всяка дума, която произнасяме.
Ритъмът е в основата на нашето сътворение и е
неделим спътник в съществуването ни.

Online rhythm therapy1.png слайдер-Drum-Cirle-Libera2.jpg слайдер-Drum-Cirle-Libera3.jpg Rhythmology (2).jpeg слайдер-Drum-Cirle-Libera1.jpg Corporate Symphony site-slider.jpg Проект 'Добри в ритъма -- добри в уроците' слайдер за сайта.jpg #2.jpg 17388899_1453034344728147_7335068225085304309_o (1).jpg DSC04122.jpg Усмихни се - зарадвай някой другУсмихни се - зарадвай някой друг TEDx.jpg banner-b.jpg слайдер-Drum-Cirle-Libera.jpg AAEAAQAAAAAAAAKpAAAAJGRiOWNmMWYzLTQ5YzAtNDk0OC1iYjBhLThmYWU2NTFiOTEyNw.jpg

През вековете свиренето на барабани е познато като дейност която има изключително важно значение за физическото и духовно здраве.


 Съществуват две основни категории DrumCircles, които са ориентирани към терапията и оздравяването: музикална терапия и здраве/фитнес.

 • приложенията на музикалната терапия са насочени към хората със специални нужди, които могат да се облагодетелстват от терапевтичните качества на груповото свирене на барабани. Тези програми често се създават и провеждат от музикални терапевти, социални работници, терапевти в заведения за хора с душевни заболявания, недъгавост, инвалидност, психиатрични нужди и много други заболявания.

• приложенията на здравните и фитнес Drum Circles са насочени към хората, които изпитват удоволствие от правенето на музика и ползата от участие в здравно ориентираните програми свързани със свиренето на ударни инструменти. Това са програмите които са предназначени за укрепването на духа и физиката и биха подхождали най-добре на здравни центрове, фитнес клубове, училища и др.

 Предимствата от участие в оздравяващи и терапевтични DrumCircles:

  • създаването на благоприятна среда  за развиване и изразяване на креативността;

 • възможности за използване на невербална комуникация;

 • подобряване на физическото, емоционално и душевно състояния;

 • намаляване на стреса и безпокойството;

 • емоционално облекчение.

Регистрация

Регистрирай се за предстоящи събития и новини, свързани с дейността на Либера Институт!