Барабан

РИТМОЛОГИЯ 

Ритъмът е фактор,
който определя всеки удар на сърцето ни,
всяка следваща глътка въздух, всяка крачка,

която правим, всяка дума, която произнасяме.
Ритъмът е в основата на нашето сътворение и е
неделим спътник в съществуването ни.

Online rhythm therapy1.png слайдер-Drum-Cirle-Libera2.jpg слайдер-Drum-Cirle-Libera3.jpg Rhythmology (2).jpeg слайдер-Drum-Cirle-Libera1.jpg Corporate Symphony site-slider.jpg Проект 'Добри в ритъма -- добри в уроците' слайдер за сайта.jpg #2.jpg 17388899_1453034344728147_7335068225085304309_o (1).jpg DSC04122.jpg Усмихни се - зарадвай някой другУсмихни се - зарадвай някой друг TEDx.jpg banner-b.jpg слайдер-Drum-Cirle-Libera.jpg AAEAAQAAAAAAAAKpAAAAJGRiOWNmMWYzLTQ5YzAtNDk0OC1iYjBhLThmYWU2NTFiOTEyNw.jpg

В основата си Rhythm & Dance е изграден на базата на естествения ни стремеж към цялостност и хармонизиране на отделните аспекти от нашата същност – емоционален, интелектуален, физически.

Курсът предлага възможност за запознаване с разнообразни ритми и модели на движение и по-цялостно преживяване на тези, които познаваме.

Целта е да се задейства и опознае капацитетът на тялото,  да се възстанови  и развие вътрешният контакт със себе си, за да се наслаждаваме на способността си за цялостен, а не единствено интелектуален, отклик на действителността.

Ритмите и танцуването:

Музикалният ритъм и танцът са неразривно и дълбоко свързани. Танцът прави ритъма видим. Когато танцуваме, откриваме достъп до личните си ресурси от жизнена енергия. Известно е, че енергията се разпространява чрез вълни, които имат своите модели, а самите модели се съдържат в разнообразните ритми. Така –  навлизайки в богатството от ритми,  събуждаме в себе си различни качества на енергията, която носим.

Rhythm and Dance Libera

Това създава дълбочина на преживяването и прави достъпни и аспекти на себеусещането, които са физически асоциирани със съответния ритъм, но до този момент не са били на фокус в полезрението ни.

Пълноценното използване на тази енергия влияе върху емоционалното ни, духовно и интелектуално присъствие. И колкото повече откриваме и опознаваме ритъма в телата си, толкова повече се откриваме и за живота.

За кого е предназначен курсът:

Rhythm & Dance заниманията са без ограничения във възрастта и за участието в тях не се изисква предварителна музикална или танцова подготовка.

Какво се случва по време на заниманията:

  • Част от участващите създават Ритъм, който задава темпото и танцуващите започват да се движат в унисон с дръм ансамбъла от звуци, звучащ в същия  момент.
  • Създават се разнообразни ритми и своевременно се откриват съответстващите им форми в движение;
  • Опознават се типовете ритъм и моделите движения;
  • Експериментира се с движението;
  • Създава се спонтанен танц;
  • Наблюдават се и се разпознават ритмите  в собствените  движения и в движението на другите.

Въздействие и резултати:

Rhythm & Dance е занимание, което ще ви срещне с предизвикателството да изразите себе си чрез ритъм и танц, както физически, така и емоционално.

Rhythm & Dance курсът повишава концентрацията и изостря сетивността;  разширява чувството ни за лично добруване и  витализира  присъствието ни тук и сега.

Участието в едновременното създаване на ритъм и танц е изключително преживяване, което ще ви донесе удоволствие  от свободно течащата в тялото енергия  и удовлетворение от общуването с групата.

е-mail: happy_drum@libera-institute.com gsm: +359889 271 470 тел: 02/441 4804
Регистрация

Регистрирай се за предстоящи събития и новини, свързани с дейността на Либера Институт!