Барабан

РИТМОЛОГИЯ 

Ритъмът е фактор,
който определя всеки удар на сърцето ни,
всяка следваща глътка въздух, всяка крачка,

която правим, всяка дума, която произнасяме.
Ритъмът е в основата на нашето сътворение и е
неделим спътник в съществуването ни.

Online rhythm therapy1.png слайдер-Drum-Cirle-Libera2.jpg слайдер-Drum-Cirle-Libera3.jpg Rhythmology (2).jpeg слайдер-Drum-Cirle-Libera1.jpg Corporate Symphony site-slider.jpg Проект 'Добри в ритъма -- добри в уроците' слайдер за сайта.jpg #2.jpg 17388899_1453034344728147_7335068225085304309_o (1).jpg DSC04122.jpg Усмихни се - зарадвай някой другУсмихни се - зарадвай някой друг TEDx.jpg banner-b.jpg слайдер-Drum-Cirle-Libera.jpg AAEAAQAAAAAAAAKpAAAAJGRiOWNmMWYzLTQ5YzAtNDk0OC1iYjBhLThmYWU2NTFiOTEyNw.jpg

Арт Ритъм е уникална програма на Институт Либера, която представлява синтез от музика и изобразително изкуство. Арт ритъм се проявява под формата на творчески занимания, терапевтични сесии и групови хепънинги, където хората имат възможност да работят над своята спонтанност, креативност, над различни здравни и други проблеми посредством езика на ритъма, ударните инструменти, цветовете и формите.

Значението на ритъма може да бъде открито в циклите в природата – приливите и отливите, ударите на сърцето ни, въртенето на Земята около Слънцето, смъртта и раждането, случващи се ежедневно. Всеки един от нас има свой ритъм - в работата си, във взаимоотношенията си. Участието ни в това вселенско темпо ни предоставя периодите на вълнение и спокойствие, на търсене и удовлетвореност, на ин и ян. Поради това е естествено да използваме ритъма като начин да обединим вътрешната си разпокъсаност, да организираме хаоса около и вътре в нас, да внесем ред в нещата, които ни движат всеки ден.

 

Ритъмът не е достъпен за възприемане единствено чрез слуха. Ритъмът в изобразителното изкуство е визуален такт. Арт Ритъмът  се създава посредством цветове, светлосенки, линии, които изразяват движение, форми, които  образуват динамика. Ритъм, който се вижда, ритъм, който пресъздава света около нас.

Цветовете се изобразяват музикално чрез качеството наситеност. На музикален език това представлява тембърът на гласовете и тоналното звучене на музикалните инструменти. Мотивите сами по себе си са визуален ритъм, създаден от постоянни, повтарящи се тонове. Текстурите на материалите създават своя “ритъм” чрез контрастите от мелодични, лирични тонове и стакато – акварел, глина, колаж.

Разнообразието от изразни средства, които предлага програмата, целят да развият творческите способности на участниците, предлагат алтернативи за справяне с множество проблеми от здравословен, личен и професионален характер; особено подходяща е при стрес, преумора, хронична умора, душевно разстройство и др.

 

В курса участниците ще имат възможност:
  • Да открият, тълкуват и използват невербални средства за общуване и изразяване
  • Да работят с различните визуални изкуства: рисуване, керамика, колажи, инсталации и др.
  • Да научат повече за различните музикални инструменти
  • Да се запознаят с типовете визуален ритъм и елементите на музикалната композиция
  • Да създадат обща “симфония”
  • Да се научат да разпознават ритъм, цвят, текстура и мотиви в музикални експерименти и да прилагат същите елементи при създаването на изобразително изкуство.

Създатели на програмата Арт ритъм са:

За въпроси и информация относно записването за програмата АРТ РИТЪМ, можете да се свържете с нас на:

е-mail: happy_drum@libera-institute.com gsm: +359889 271 470 тел: 02/441 4804

 

Регистрация

Регистрирай се за предстоящи събития и новини, свързани с дейността на Либера Институт!